Skip to main content

Burn-out preventie met creatieve coaching

Zes signalen

Herken je een of meer van deze signalen?

 • Je hoofd is warrig, je concentratie is ver te zoeken.
 • Je komt tijd tekort. Er sluipen fouten in je werk.
 • Je enthousiasme en je zelfvertrouwen zijn weg.
 • Je bent snel geïrriteerd en reageert boos.
 • ’s Nachts lig je te piekeren. Je slaapt slecht en staat moe op.
 • Thuis ben je te moe voor alles en iedereen.

 Komt dit je bekend voor? Dat kan erop wijzen dat je flink op weg bent naar een burn-out. En dat je tijdig iets moet ondernemen om dat te voorkomen.  

Wat je nodig hebt is ruimte en vertrouwen in jezelf om een veranderingsproces in gang te zetten. En iemand die je daarbij begeleidt, op een manier die bij jou past. Dat kan ik voor je doen.
Met mijn burn-outpreventie, gebaseerd op creatieve coaching, zorg ik dat je weer nieuwe energie krijgt.

Mijn creatieve aanpak

Aan de hand van creatieve opdrachten gaan we één-op-éen verkennen waar jouw stressklachten vandaan komen. Ik begeleid en ondersteun je daarbij vanuit mijn ervaring als creatief coach en vanuit mijn levenservaring. Ik heb zelf een burn-out gehad en daar veel van geleerd.

In een tekening, schilderij, kleikunstwerk of lichaamsgerichte opdracht druk je intuïtief uit wat er van binnen leeft. De combinatie van creativiteit en de juiste vragen verschaft jou inzicht in jezelf, de relaties met je leefomgeving en de problemen die je ervaart. Het wordt duidelijk waar de oorzaken liggen. Vervolgens gaan we aan de slag om tot de kern te komen.  

Er ontstaat ruimte in jezelf om een veranderings- of acceptatieproces in gang te zetten. In het creatieve proces ervaar je hoe je stappen kunt zetten of er mee om kunt leren gaan. Op die manier heeft creatieve coaching een helpende, helende of therapeutische werking. Tegelijkertijd levert kunstzinnig werken je plezier en ontspanning op.

Dit brengt mijn burn-out preventie jou

 • Concentratie, stoppen met piekeren, je grenzen aangeven, rust, acceptatie, leren hulp te vragen, herkennen en omgaan met je valkuilen, tijd voor jezelf en anderen.
 • Een helder hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren. Je weet dat je de controle even kwijt kunt zijn, maar ook dat je die op een eenvoudige manier weer terug kunt krijgen door toe te passen wat je bij mij ervaren en geleerd hebt. In welke situatie je je ook bevindt, je weet altijd hoe je de regie over jezelf en je leven terug kunt pakken.
 • Je krijgt je werk af, door grenzen te stellen en je werk gelijkmatig over de week te verdelen. Je hoeft niet alles alleen te doen en zeker niet op één dag. Je weet dat je minder kwetsbaar bent door je grenzen te voelen en kenbaar te maken. Stress maakt plaats voor rust.
 • Je vertrouwt erop dat je je werk goed doet. Je weet bovendien dat je niet perfect hoeft te zijn en dat je fouten mag maken. Gaat er iets niet helemaal goed, dan kom je daar voor uit. Je vraagt om hulp, in plaats van ergens te lang mee bezig te zijn omdat je het zelf wilt oplossen.
 • Je weet waar je valkuilen liggen en hoe je daar mee om moet gaan. Je kijkt met een andere blik naar je eigen handelen en kunt positief op anderen reageren.
 • Dankzij de oefeningen die je bij mij gedaan hebt, kun je het piekeren stoppen en slaap je rustiger. En dat heeft effect: je hebt een uitgerust lijf en hoofd en je humeur wordt beter. Langzaamaan krijg je weer meer energie om aandacht aan jezelf en anderen te besteden.
 • Je weet dat je voorzichtig met je energie moet omgaan. Maar met de energie van het moment kun je steeds meer: een goed boek lezen, een avondje weg of met je kinderen naar het pretpark gaan.

Waar kies je voor?

Als je die burn-out wilt voorkomen, zal je nu iets moeten ondernemen. Op de bank blijven zitten helpt niet. Jij bent het waard om aan jezelf te werken, zodat je weer kunt stralen en van het leven kunt genieten. Wil je de eerste stap zetten, neem dan contact me op voor een afspraak. In een gratis telefonische sessie van een half uur vertel ik je meer over mijn burn-outprogramma en kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen. Bel of mail me: 0626 384836, j.m.snoek@xs4all.nl.